top of page

Pensioenfondsen bouwen 1500 nieuwe woningen.

Pensioenfondsen ABP en bpfBouw hebben een ambitieus plan aangekondigd om samen 400 miljoen euro te investeren in de bouw van 1500 nieuwe woningen. Deze stap is gericht op het aanpakken van de woningnood en het bieden van betaalbare woonruimte aan hun eigen deelnemers, zoals agenten, leraren en bouwvakkers. Het initiatief focust zich niet alleen op het creëren van betaalbare huurwoningen met een huurprijs tussen de 650 en 960 euro, maar ook op het ontwikkelen van maatschappelijk vastgoed zoals scholen en buurtcentra.


De fondsen zijn van plan om met gemeenten te overleggen over voorrangsregels voor bepaalde beroepsgroepen, zodat hun deelnemers direct kunnen zien dat hun pensioengeld niet alleen een goed rendement oplevert, maar ook concreet bijdraagt aan hun woonbehoefte. Hoewel de exacte locaties van de woningen nog niet bekend zijn, is aangegeven dat deze verspreid zullen worden over heel Nederland, met de eerste schop in de grond al begin 2024.


ABP en bpfBouw werken samen met Investbouw voor de locatiezoektocht en uitvoering van het project. Er wordt op korte termijn meer nieuws verwacht over de specifieke locaties van de woningen. Dit initiatief toont een belangrijke bijdrage van pensioenfondsen aan het oplossen van maatschappelijke problemen zoals de woningnood.


Comments


bottom of page