top of page

Aantal woningen in de pijplijn met bijna 50 procent toegenomen!

Goed nieuws voor woningzoekers: eind 2023 stonden er meer dan 177 duizend woningen klaar om gebouwd te worden. Dit is bijna 50 procent meer dan in 2015. Dit is goed nieuws want deze groei komt doordat er steeds meer nieuwe bouwprojecten worden gestart, en niet omdat projecten langer duren.


De meeste nieuwe woningen komen in Amsterdam, met bijna 22 duizend huizen die gebouwd gaan worden. Den Haag, Rotterdam en Utrecht volgen met elk ongeveer 9 duizend woningen. Opvallend is de kleine gemeente Zoeterwoude, waar vergeleken met het aantal bestaande huizen de meeste nieuwe woningen in de pijplijn zitten. Dit betekent dat er veel nieuwe huizen bijkomen ten opzichte van wat er al staat.


Bijna 74 procent van de woningen in de pijplijn bevindt zich daar minder dan twee jaar. Dit percentage is sinds 2015 vrijwel hetzelfde gebleven. Het laat zien dat de tijd die nodig is om een huis te bouwen redelijk stabiel is gebleven, ondanks de toename van het aantal woningen. Dit betekent dat woningen sneller beschikbaar komen voor mensen die een huis zoeken.


Deze ontwikkelingen zijn goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een huis. Meer woningen in de pijplijn kunnen helpen om de druk op de woningmarkt te verminderen en dus meer mensen aan een huis te helpen!

Comentários


bottom of page