top of page

Huurwet lijkt op een meerderheid van de Tweede Kamer te kunnen rekenen.

Het voorstel van het kabinet om de vrije huurmarkt te reguleren lijkt op weg naar steun van een meerderheid in de Tweede Kamer. Het initiatief, dat twee jaar geleden werd voorgesteld door De Jonge, heeft als doel huurders met een middeninkomen te beschermen tegen exorbitante huurprijzen. Dit wil men bereiken door het puntensysteem, dat momenteel alleen van toepassing is op sociale sectorwoningen, uit te breiden naar huurwoningen in de vrije sector tot een bepaalde huurprijs. Hierdoor zouden naar schatting 300.000 huurders gemiddeld 190 euro per maand kunnen besparen.


Hoewel sommige partijen, zoals de VVD, BBB, Forum voor Democratie en JA21, zich tegen het voorstel verzetten, lijken andere partijen zoals GroenLinks-PvdA, D66, SP, CDA, Partij voor de Dieren, Volt en de ChristenUnie het voorstel te steunen. 


Met mogelijk ook steun van de PVV zou er een meerderheid van 89 zetels kunnen worden behaald in de Tweede Kamer. De definitieve beslissing wordt verwacht na verdere debatten, gevolgd door een mogelijke stemming op donderdag 25 april. 


Comments


bottom of page