top of page

Dit waren de meest gezochte zoektermen op Funda!

Op Funda in 2023 zagen we duidelijke trends in waar huizenzoekers naar op zoek waren: betaalbaarheid, duurzaamheid, en een goede buitenruimte stonden voorop. Het ideale budget? Onder de €400.000, hoewel de gemiddelde vraagprijs vaak hoger lag. Ruimte was belangrijk, met de voorkeur voor huizen die genoeg kamers bieden voor het hele gezin.


Duurzaam wonen kreeg veel aandacht, met een focus op huizen die weinig energie verbruiken. Dit werd duidelijk door de populariteit van woningen met een energielabel A, B, of C. En na de warme zomers van de afgelopen jaren, was een eigen buitenruimte zoals een tuin, balkon, of dakterras bijna een must.


Wat de zoekopdrachten interessant maakte, waren de specifieke wensen zoals ruimte voor een paard, een zwembad voor de warme dagen, of zelfs een camping wat wijst op de interesse in vakantiehuizen.


Kortom, in 2023 zochten we op Funda niet alleen naar een huis, maar naar een thuis dat aansluit bij onze levensstijl en waarden: betaalbaar, energiezuinig, en met de luxe van eigen buitenruimte.


Comments


bottom of page